Aproape o mie de apeluri au fost înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov în ziua de Crăciun, dintre care 480 au fost urgenţe de cod roşu şi galben, 28 fiind pentru persoane căzute în locuri publice, a declarat duminică, pentru News.ro, managerul SABIF, Alis Grasu.

"Au fost 1.075 de apeluri în 12 ore, dintre care 962 la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov. Dintre cele 962 de cazuri, 480 au fost urgenţe de cod roşu şi galben, 28 fiind pentru persoane căzute în loc public”, a spus managerul SABIF.
 
Alis Grasu a precizat că duminică, la ora 22.00, erau peste 80 de cazuri în aşteptare, niciunul nefiind urgenţă de cod roşu sau galben.
 
"Avem peste 80 de cazuri în aşteptare, una dintre solicitări fiind de la ora 18.05 pentru febră. Cazuri în aşteptare sunt pentru febre, în general, pentru viroze, durere de cap, de ureche, alergie, astm", a mai spus managerul Serviciului de Ambulanţă.
 
Medicul Alis Grasu a adăugat că echipaje medicale de la SABIF au fost solicitate pentru cazuri de colici abdominale sau dureri de spate, nici acestea neintrând în categoria urgenţelor.