Italia îşi omagiază noii eroi, pe cei doi poliţişti care l-au ucis pe tunisianul Anis Amri, presupusul autor al atentatului de la Berlin, transmite AFP. Bărbatul a fost împuşcat mortal la Milano, după ce a atacat forţele de ordine în timpul unui control de securitate.

Laudele se ţin lanţ pentru poliţiştii Luca Scata, de 29 de ani, şi Christian Movio, de 36 de ani. "Aceşti doi băieţi sunt persoane extraordinare, foarte tinere, care făcându-şi, pur şi simplu, datoria, i-au făcut comunităţii un serviciu deosebit", a spus ministrul italian de Interne, Marco Minniti. Şeful Guvernului, Paolo Gentiloni, a făcut referire la numărul mare de mesaje primite de Luca Scata pe pagina de Facebook, dintre care unele cer ca tânărul să fie decorat.

Vineri, în jurul orei locale 03:00 (04:00 ora României), în cursul unui banal filtru de control al Poliţiei, Scata a tras de două ori asupra suspectului Anis Amri, împuşcându-l mortal, după ce tunisianul a deschis focul asupra forţelor de ordine. Christian Movio, împuşcat în umăr, este internat într-un spital din Milano, dar viaţa sa nu e în pericol. Movio a şi transmis online un mesaj în care îşi laudă mai tânărul coleg.