Un român în vârstă de 21 de ani a fost reţinut de poliţia germană pe Aeroportul din Frankfurt, suspectat de legături cu mişcarea islamistă şi că ar fi planificat un atac în Germania, au anunţat vineri Parchetul din Karlsruhe şi poliţia regională, relatează AFP.

Anchetatorii nu dispun, pentru moment, de vreun indiciu cu privire la vreo ţintă concretă şi nu menţionează vreo afiliere la vreo grupare jihadistă.

Bărbatul se pregătea să plece în România, în cadrul acestor pregătiri şi a fost arestat joi.

Potrivit agenţiei The Associated Press, citată de site-ul BT.com, un judecător a dispus ca românul să fie plasat în detenţie.

Poliţia din Baden-Württemberg a confiscat, în timpul unei percheziţii în apartamentul acestuia, în regiunea Heidelberg (sud-vest), documente scrise şi suporturi electronice de date.

Atacul cu camion de la 19 decembrie, într-o piaţă de Crăciun din Berlin, soldat cu 12 morţi, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, a fost primul atac islamist de amploare comis pe teritoriul german.

Însă mai multe atacuri islamiste au fost comise recent de persoane izolate. Statul Islamic a revendicat, în 2015, un atac la Hamburg, un atentat cu bombă, soldat cu 15 răniţi, şi un atac cu toporul, soldat cu cinci răniţi.