Gigantul american Chevron a anunţat, marţi, că a început forările pentru explorarea zăcămintelor de gaze de şist din România, în ciuda opoziţiei ferme din partea comunităţilor locale, transmite AFP.

“Chevron poate confirma că activităţile de forare au început la puţul de explorare” de lângă satul Siliştea, comuna Pungeşti, în estul României, a declarat un purtător de cuvânt al Chevron.

“Operaţiunea va continua până când puţul atinge o adâncime de aproximativ 4.000 de metri”, a adăugat responsabilul Chevron.

“Prioritatea noastră este să desfăşurăm aceste activităţi într-un mod sigur şi responsabil faţă de mediul înconjurător, în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operăm. Instalaţiile Chevron sunt proiectate pentru a proteja apele subterane pe toată durata de viaţă a sondelor, având un design robust şi fiind continuu testate pentru verificarea integrităţii. Puţurile de foraj Chevron au mai multe straturi de oţel şi ciment. Acestea creează o barieră ce protejează apele subterane prin păstrarea fluidelor şi hidrocarburilor în gaura de sondă", se precizează într-un comunicat al Chevron, citat de Agerpres.