O aeronavă care efectua o cursă internă în Libia şi la bordul căreia se află 118 persoane a fost deturnată şi redirecţionată către Malta de cptre piraţi ai aerului, care ar fi anunţat că au o grenadă. După negocieri cu autorităţile, piraţii au început eliberarea pasagerilor aeronavei deturnate, a anunţat premierul Maltei. Până la acest moment, au fost eliberate 65 de persoane.

Premierul Maltei, Joseph Muscat, a anunţat că piraţii aerului au eliberat un al doilea grup de 25 de pasageri de la bordul aeronavei libiene Afriqiyah Airways. Iniţial, piraţii aerului au eliberat un alt grup de 25 de pasageri, reprezentat în special de femei şi copii, transmite Reuters.

De asemenea, mai mulţi bărbaţi au părăsit aeronava după eliberarea celui de-al doilea grup de pasageri. Numărul total al pasagerilor eliberaţi a ajuns în acest moment la 65 de persoane.

Premierul Maltei, Joseph Muscat, a anunţat vineri după-amiază că doar un grup de 25 pasageri a coborât de la bordul aeronavei Afriqiyah Airways, care a fost deturnată de un grup de susţinători ai fostului preşedinte libian Muammar al-Gaddafi pe aeroportul internaţional din Valleta. Se pare că grupul de pasageri eliberaţi este format doar din femei şi copii, transmite Sky News.

Piraţii aerului din Malta au eliberat pasagerii aeronavei deturnate şi îi mai ţin ostatici pe membrii echipajului, anunţă Times of Malta.

Piraţii cer eliberarea din închisoare a fiului lui Gaddafi.

Potrivit presei locale, la bordul aeronavei se află 118 oameni - 111 pasageri şi şapte membri ai echipajului.

Presa locală scrie că la bordul aeronavei care zbura de la Sebha la Tripoli se află unul sau doi piraţi ai aerului.

Times of Malta scrie că unul dintre piraţii aerului de la bord a anunţat că are o grenadă şi că ar fi un susţinător al fostului dictator Muammar Gaddafi. El ar mai fi spus că ar fi dispus să elibereze pasagerii, dar nu şi membrii echipajului, dacă cererile sale vor fi îndeplinite. Deocamdată, cererile acestuia nu sunt clare.

Aeronava companiei Africa Airways, care se îndrepta spre Tripoli, a traversat Marea Mediterana şi a aterizat în Malta. Autorităţile de la Valleta au dat asigurări că au luat măsurile de urgenţă necesare.