Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă de cehoaica Denisa Allertova, cu 6-4, 6-3, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Guangzhou (China), dotat cu premii totale de 226.750 dolari.

Halep, principala favorită a turneului, a cedat după o oră şi 12 minute în faţa unei adversare de 22 de ani, care ocupă locul 74 în ierarhia mondială.

Simona, care va împlini 24 de ani pe 27 septembrie, a avut probleme serioase la serviciu, reuşind să îl pună în teren doar în proporţie de 50 la sută. Dacă la punctele reuşite din primul serviciu a avut un procentaj destul de bun, 67%, la cel de-al doilea cifrele sunt mult mai mici, 29%.

Halep a fost condusă cu 3-0 în primul set, înainte de a lua primul său ghem. La 3-1 pentru Allertova a ratat trei mingi de break, cehoaica s-a desprins la 5-2, moment în care Simona a avut o zvâcnire de orgoliu, reducând diferenţa la 4-5, însă a pierdut un ghem la zero pe propriul serviciu şi setul în 36 de minute.

În setul al doilea, la 1-2, Halep şi-a pierdut serviciul, iar Allertova s-a desprins la 5-1. Simona a câştigat două ghemuri la rând,. dar a cedat în cele din urmă cu 3-6.

Românca va primi 6.175 dolari şi 60 de puncte WTA pentru participare.

Tot joi, Monica Niculescu, deţinătoarea trofeului la Guangzhou şi a şasea favorită, a fost învinsă a fost întrecută fără drept de apel de belgianca Yanina Wickmayer, cu 6-2, 6-2.

Săptămâna viitoare, Halep este programată să evolueze la turneul de la Wuhan, tot în China.