Cei doi muzicieni de la Filarmonica Banatul reţinuţi după ce unul dintre ei a fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă droguri unui bărbat, în parcarea unui mall din Timişoara, au fost arestaţi preventiv, prin decizia judecătorilor de la Tribunalul Timiş.

Magistraţii Tribunalului Timiş au decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi artişti de la Filarmonica Banatul din Timişoara, pentru trafic de droguri de mare risc şi introducere de droguri de mare risc în ţară fără drept. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel, potrivit reprezentanţilor instanţei.

Cei doi bărbaţi, Mario Agache şi Mihai Cosmin Păuna, au fost reţinuţi joi seară, după ce unul dintre ei a fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă droguri unui bărbat, în parcarea unui mall din Timişoara, conform unui comunicat al Poliţiei Române. ”La data de 8 decembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi cei din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale – IGPR, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Timişoara, au depistat în flagrant delict, în Timişoara, un bărbat, de 25 de ani, în timp ce efectua o tranzacţie cu droguri de mare risc”, se arată în comunicat. În momentul flagrantului, bărbatul avea asupra lui 700 de pastile de Ecstasy şi 900 de timbre LSD pentru care au cerut suma de 11.700 de euro.

”Extinzând cercetările, poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare la locuinţa celui în cauză şi la locuinţa altui bărbat, de 38 de ani, de la cel din urmă fiind ridicate alte 35 de timbre LSD şi 29 de comprimate ecstasy”, se mai arată în comunicat

Bărbaţii sunt angajaţi ai Filarmonicii Banatul din Timişoara, unul tenor şi altul basist, şi au fost recent într-un turneu în Olanda.Potrivit anchetatorilor, muzicienii, care au fost audiaţi la sediul DIICOT Timişoara, au declarat că au cumpărat drogurile din Olanda, însă nu ei le-au transportat în România, ci un cărăuş care le-a lăsat pe un câmp, în zona localităţii Săcălaz. Pentru a le recupera, ei au folosit coordonate GPS transmise de cel care a adus stupefiantele în ţară.