Managerul Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost demis, a anunţat, marţi, primarul Capitalei, Gabriela Firea. La ora transmiterii acestei ştiri, procurorii DNA se află la unitatea medicală.

Primarul Gabriela Firea a anunţat că managerul spitalului a fost demis, iar inspectorii Corpul de Control din Primărie s-au retras, verificările fiind preluate de DNA.

"Nu puteam să mergem mai departe cu această conducere, cu atât mai mult cu cât încerc să iau legătura cu domnul manager şi pur si simplu se ascunde atât de reprezentanţii primăriei, cât şi de cei ai Administraţiei Spitalelor şi ai serviciilor medicale din Capitală", a afirmat primarul general.

Ea a mai spus că nu a schimbat niciun manager de spital până acum şi a mers pe buna-credinţă a fiecăruia dintre ei.

"În ceea ce priveşte conducerea Spitalului Malaxa, iată că au apărut aceste evenimente şi azi am luat decizia demiterii", a afirmat Firea.

Primarul Capitalei a adăugat că în cursul zilei de marţi va anunţa şi conducerea interimară a Spitalului Malaxa.

Potrivit GSP, doi reprezentanţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie s-au prezentat marţi la Spitalul ”Malaxa”. Managerul Florin Secureanu nu este la spital.

Surse judiciare au confirmat pentru News.ro că procurorii anticorupţie ridică de la Spitalul Malaxa documente referitoare la contracte de achiziţii.

Managerul Spitalului "Nicolae Malaxa" din Bucureşti, Florin Secureanu, scoate bani din bugetul unităţii medicale în baza unor facturi fictive emise către o firmă din Iaşi care este dizolvată din vara anului trecut, decontând inclusiv înmormântări ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie, scriu jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor. Aceştia prezintă şi înregistrări audio din care reiese că Secureanu, care conduce spitalul din mai 2007, îi înjură şi ameninţă pe angajaţii care sunt practic obligaţi să ţină o contabilitate dublă.

Potrivit GSP, la Spitalul Malaxa se ţine practic o contabilitate dublă, fiind făcute mii de retrageri cash din bugetul unităţii medicale, sub formă de plăţi către firma  RYS Force Company SRL, care a fost înfiinţată în 2008 şi dizolvată de instanţă în iunie 2015.

Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au intrat în posesia a două documente de prestări servicii, pe care figurează numele unităţii sanitare, facturile, în valoare de 4.850 de lei, respectiv 9.500 de lei, fiind eliberate la începutul acestui an.

Facturi publicate de GSP arată că „s-a ajuns până la a deconta înmormîntări ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie”.

"Noi ştim de ani de zile firma RYS ca pe o companie-paravan a managerului”, au declarat angajaţi ai spitalului, care au furnizat ziarului facturi cu plăţile pe care spitalul le-a făcut către RYS în ultimii cinci ani şi despre care spun că erau printate de un angajat de la Departamentul IT al spitalului.

"În fiecare zi, RYS livrează tonere şi alte consumabile de 950 de lei şi repară imprimante, în valoare de alţi 900 de lei. Sumele mai variază, în funcţie de câţi bani cere managerul. Totul e fictiv!”, spune o sursă a ziarului, arătând că cei mai mulţi bani s-au retras din spital din 2014 şi pînă în prezent, când zi de zi unitatea medicală a plătit 2.000 – 3.000 de lei cash către RYS.

GSP prezintă şi înregistrări audio în care se poate auzi cum directorul Spitalului Malaxa îi insultă, îi înjură şi îi umileşte pe angajaţi şi în special pe directorul financiar.

Marţi, jurnaliştii de la GSP au scris că Spitalul Malaxa din Capitală a plătit 9.000 de euro unei firme de bijuterii, sub pretextul că aceasta va curăţa instrumentarul de la Secţia Ginecologie, prin aceste contracte fictive managerul spitalului, Florin Secureanu, plătind de fapt bijuteriile pentru iubita sa, alintată "Vrăbi".

De asemenea, tot spitalul a plătit 20.000 de lei pentru data roaming-ul folosit de iubita managerului în concediul din această vară în Croaţia.

GSP a publicat mai multe facturi şi contracte, precum şi înregistrări audio în care managerul spitalului, Florin Secureanu, poate fi auzit cum îi înjură şi îi insultă pe angajaţii unităţii care refuză să mai întocmească acte fictive. Într-o nouă înregistrare postată pe site-ul gsp.ro, Florin Secureanu este auzit cum insultă o femeie din subordine, aruncă un pahar spre ea, care s-a spart fără să o nimerească, şi apoi, furios, o ameninţă: ”Bă cretino, vezi că-ţi f*t şi vreo două!”.

Jurnaliştii GSP mai scriu că managerul spitalului (52 de ani) şi iubita acestuia, Eugenia Chiriac, 24 de ani, au mers recent la Londra, la o gală unde au plătit 6.000 de euro pentru două trofee - unul pentru Secureanu, celălalt pentru Gabrielei Firea, primarul Bucureştiului.

”Firea n-a ştiut nimic. Cum spitalul depinde de Primăria Capitalei, managerul a vrut, probabil, să-i facă o surpriză”, spune un angajat al Spitalului Malaxa.

”Cei 6.000 de euro cât au costat ambele premii au fost plătiţi de o firmă care are şi ea contracte cu Spitalul Malaxa. Şi-au scos banii”, a mai susţinut o sursă a Gazetei.

viewscnt