Poliţiştii Secţiei 2 Ploieşti au fost sesizaţi prin intremediul S.N.U.A.U. ”112”, de către un bărbat domiciliat în Ploieşti, despre faptul că a fost muşcat de un câine comunitar, în timp ce se afla pe o alee din spatele unui bloc din Ploieşti.

În baza sesizării, la faţa locului s-a deplasat o patrula de siguranţă publică, care a identificat apelantul în persoana unui bărbat, în vârstă de 22 ani, domiciliat în Ploieşti, care a declarat faptul că în timp ce se deplasa pe alee, a fost atacat, fără motiv, de către un câine comunitar, care l-a muşcat de coapsa piciorului stâng, sfâşiindu-i pantalonii.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat deţinătorul câinelui respectiv, în persoana unei ploieştence, în vârstă de 59 ani, care a declarat că în luna ianuarie 2012 a adoptat câinele de la Serviciul Protecţia Animalelor, în baza unei declaraţii de angajament, iar pe data de 23 septembrie, câinele i-a scăpat din lanţul cu care era legat de un ţăruş din apropierea blocului.

Victima s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase Movila, unde i s-a stabilit diagnocticul "plagă muşcată coapsa stângă de câine identificabil", fără a rămâne internat în spital.