Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică dimineaţă, atenţionări cod galben de ceaţă pentru 11 judeţe, în care vizibilitatea scade local sub 200 de metri, iar izolat, sub 50 de metri.

Pentru judeţul Cluj, atenţionarea iniţială a ieşit din vigoare la ora 8.00, dar meteorologii au emis una nouă, valabilă până la ora 11.00. Tot până atunci au fost emise atenţionări şi pentru judeţele Bistriţa-Năsăud, Braşov şi Covasna.

ANM a emis atenţionări şi pentru judeţele Neamţ, Constanţa şi Tulcea, până la ora 10.00, totodată rămân sub cod galben şi Vrancea, Bacău, Alba şi Harghita, până la aceeaşi oră.

Potrivit centrului Infotrafic, la ora transmiterii acestei ştiri, se semnalează ceaţă pe autostrăzile A2 Cernavodă - Constanţa şi pe A4, unde în anumite zone vizibilitatea este în jur de 100 de metri, dar şi pe Autostrada A1 Sebeş - Orăştie, unde vizibilitatea este de aproximativ 150 de metri.

De asemnea, este ceaţă şi pe drumurile din judeţul Alba, pe DN 1 Alba-Iulia - Cluj-Napoca,vizibilitatea fiind sub 50 de metri. 

Sâmbătă, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări cod galben de ceaţă pentru mai multe judeţe, acestea fiind în vigoare câteva ore. Fenomenul a fost semnalat pe mai multe drumuri din ţară, inclusiv autostrăzile A1 şi A3.

viewscnt