Poliţiştii de frontieră de la Calafat, judeţul Dolj, au depistat o femeie de cetăţenie filipineză când voia să intre ilegal în ţară, ascunsă în cabina unui TIR condus de soţul său, un german.

Soţul femeii, un cetăţean german în vârstă de 52 de ani, a încercat să intre în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, din judeţul Dolj, cu un TIR înmatriculat în Bulgaria.

”În urma analizei de risc, echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a procedat la efectuarea unui control amănunţit al camionului şi cabinei şoferului, ocazie cu care a descoperit, ascunsă sub o pătură, pe patul de odihnă al şoferului, o persoană de sex feminin”, se arată într-un comunicat publicat luni de către Poliţia de Frontieră .Anchetatorii au descoperit că femeia, pe nume Lealiza C., în vârstă de 46 de ani, este cetăţean filipinez, are paşaportul expirat şi nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a intra în România, fiind soţia şoferului de TIR. Conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cei doi soţi au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.