Asociaţia pentru Implementarea Democraţie insinuează că Decizia Curţii Constituţionale a României privind interceptările exprimă interesele Rusiei.

În opinia Asociaţiei, hotărârea Curţii Constituţionale a României privind interceptările "nu are doar o miză internă, ci este şi o mişcare decisivă a Rusiei şi a partenerilor săi pe tabla de şah din regiune".

"Într-un context de securitate european şi global extrem de tulbure, alunecos şi primejdios, credem că hotărârea Curţii Constituţionale a României (CCR) nu are doar o miză internă, ci este şi o mişcare decisivă a Rusiei şi a partenerilor săi pe tabla de şah din regiune.

La nivel local sunt DOAR razboaie personale, interese directe ale diversilor actori, precum şi multe orgolii, însă România trebuie să fie extrem de vigilentă în ceea ce priveşte securitatea: NU distrugi securitatea în aceste vremuri, ci întăreşti pârghiile de control şi verificare.

Astfel, propunem, sau cel puţin sperăm, ca Prim-ministrul Dacian Cioloş să readucă astăzi România pe harta euroatlantică", spune asociaţia într-un comunicat.

"Solicităm Parlamentului României întărirea controlului civil asupra Serviciului Român de Informaţii (SRI) printr-o comisie parlamentară comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI formată din 21 de membri, nu din numai 9 membri cum este în prezent, membri care să nu aiba voie la al doilea mandat, nicidecum la peste 20 de ani de când au calitatea de membri!! În ceea ce priveste componenţa CCR, solicităm schimbarea modalităţii de nominalizare a membrilor CCR astfel încât să evităm deciziile influenţate politic ale CCR, având în vedere rolul esenţial al CCR în democraţie. Astfel, implicarea politicului în nominalizarea membrilor trebuie interzisa", se mai spune în comunicat.

cotidianul.ro