Se circulă în condiţii de ceaţă pe drumurile din Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Harghita, unde meteorologii au emis cod galben de ceaţă. Vizibilitatea scade în anumite zone sub 50 de metri, iar poliţiştii le recomandă şoferilor să fie prudenţi.

Centrul Infotrafic a anunţat luni dimineaţă că se circulă în condiţii de ceaţă pe drumurile din judeţele Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Harghita, zone pentru care Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis atenţionări cod galben.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să meargă cu viteză adaptată, să mărească distanţa în mers între autovehicule, să nu se angajeze în depăşiri riscante, iar când vizibilitatea este foarte scăzută să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire.

În judeţele aflate sub cod galben de ceaţă vizibilitatea este local sub 200 de metri, iar izolat scade sub 50 de metri. În Cluj, Sălaj şi Bistriţa-Năsud, atenţionarea este valabilă până la ora 9.00, în timp ce în Harghita, până la ora 8.00.

Totodată, în judeţul Sibiu este cod galben de vânt. În localităţile Avrig, Tălmaciu, Boiţa, Racoviţa, Sadu, Şelimbăr şi Turnu Roşu, vântul atinge la rafală 60-70 de kilometri/oră.

Meteorologii au emis, luni dimineaţă, cod galben de ceaţă în judeţul Alba, unde vizibilitatea scade local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, centrul Infotrafic anunţând că, la ora transmiterii acestei ştiri, se circulă în condiţii de ceaţă pe Autostrada A1 Sebeş - Deva.

Pe Autostrada A1, tronsonul Cunţa - Sebeş - Deva, traficul se desfăşoară în condiţii de ceaţă, luni dimineaţă, potrivit centrului Infotrafic. Între kilometrii 292 şi 309 (Cunţa - Sebeş) vizibilitatea este de aproximativ 100 de metri, iar între 309 şi 369 (Sebeş - Deva) scade sub 50 de metri.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să reducă viteza, să mărească distanţa în mers şi să folosească luminile.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni dimineaţă, cod galben de ceaţă pentru judeţul Alba, zona de câmpie, valabil până la ora 11.00. Astfel, în zonele joase, vizibilitatea scade local sub 200 de metri, iar izolat, sub 50 de metri.

Tototdată, sunt în vigoare atenţionări cod galben de ceaţă şi în judeţele Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Harghita.

viewscnt