Ploi şi vijelii vor fi din noaptea de luni spre marţi în jumătatea de sud a ţării, apoi se vor extinde, până joi dimineaţă, în toată ţara, la munte va ninge, iar în Carpaţii Orientali se va depune strat nou de zăpadă.

Potrivit informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în noaptea de luni spre marţi va ploua în jumătatea sudică a ţării, iar din a doua parte a zilei de marţi, mai ales în est, sud-est şi la munte. Cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat şi local 40 - 50 de litri pe metru pătrat, în special în Moldova, nordul Munteniei şi al Dobrogei, precum şi în zonele montane.

La munte, marţi vor fi precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile, iar la altitudini mai mari şi mai ales în nordul Carpaţilor Orientali se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 55 - 65 de kilometri pe oră, îndeosebi în est şi la munte, iar pe crestele montane înalte va depăşi 70 - 80 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea.