Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au  descoperit 82.500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 735.000 lei, în urma unei acţiuni pentru combaterea contrabandei.

Poliţiştii observaseră un grup de persoane care a trecuse frontiera din Ucraina în România, pe direcţia localităţii Cămârzana, transportând în spate, colete voluminoase.
Pentru că suspecţii au încercat să fugă la vederea poliţiştilor, s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment. Trei cetăţeni, doi români şi un ucrainean sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră pentru contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. La cercetarea terenului au fost descoperite 120 colete ambalate în folie de culoare neagră.

În urma inventarierii coletele de către o echipă operativă, s-a stabilit că cele 114 colete conţin 60.000 pachete ţigări, marca Jin Ling, de provenienţă ucraineană, în valoare de 534.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. Doi dintre suspecţi vor fi cercetaţi pentru  contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar al treilea pentru complicitate la contrabandă.

Cei trei vor fi prezentaţi Parchetului de le lângă Judecătoria Negreşti Oaş cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au desfăşurat, ieri seară, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.
Agenţii au observat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră către localitatea Teceu Mic, jud. Maramureş.
Imediat, s-a procedat la interceptarea celor în cauză. Deoarece acestea nu s-a supus somaţiilor prin voce, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale. Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor legale şi, profitând de întuneric şi de terenul accidentat - împădurit, au reuşit să fugă. La faţa locului au fost descoperite 45 de colete ce conţin 22.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 200.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. În ambele cazuri, cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.