Fostul europarlamentar Adrian Severin a fost condamnat definitiv miercuri, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

Trei europarlamentari - Adrian Severin, slovenul Zoran Thaler şi austriacul Ernst Strasser - ar fi acceptat „să-şi vândă serviciile" jurnaliştilor care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby. După ce înregistările au fost publicate, eurodeputatul austriac şi cel sloven au demisionat din Parlamentul European. Nu şi Adrian Severin, care a susţinut tot timpul că dosarul pentru care este acum trimis în judecată este o înscenare

Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul „ajutorului" pentru adoptarea unor amendamente.

Conform anchetatorilor, Adrian Severin a depus amendamentul prin intermediul unui coleg.

Eurodeputatul sloven şi cel austriac au demisionat din PE renunţând astfel la imunitatea parlamentară, în schimb Adrian Severin a refuzat, susţinând că este vorba de „o înscenare pusă la cale de persoane care au acţionat ca agenţi provocatori şi cu o motivaţie politică"

Dosarul a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 2013. În primă înstanţă, judecătorii l-au condamnat pe fostul europarlamentar la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare.

Digi 24