Şase autocamioane aflate într-o parcare privată din municipiul Bacău au ars, duminică dimineaţa, în urma unui incendiu provocat de un scurtcircuit electric la una din maşini

,Nu s-au înregistrat victime, în preajmă neaflându-se nici o persoană, dar pagubele materiale sunt foarte mari, cinci maşini arzând în proporţie de 90 la sută, iar una aproximativ 40 la sută", a precizat, pentru AGERPRES, căpitanul Andrei Grecu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.

Potrivit acestuia, incendiul s-a propagat foarte repede şi pagubele au fost mari pentru că ,,distanţele dintre maşinile parcate erau foarte mici, mai puţin de un metru". Pe lângă autocamioanele distruse, pagubele materiale includ şi încărcăturile din cinci dintre cele şase autocamioane, fiind vorba de materiale construcţii ori produse alimentare.

,,S-a intervenit foarte repede, parcarea aflându-se foarte aproape de locaţia Detaşamentului de pompieri, dar focul se extinsese rapid, fapt atestat şi de imaginile oferite de camera de supraveghere a zonei. Se vede clar, în doar cinci minute incendiul cuprinde maşinile. Am reuşit să izolăm focul, existând pericolul ca incendiul să se propage şi la celelalte maşini din parcare ori să producă o explozie (...) iar după mai bine de o oră de intervenţie focul a fost stins complet", a precizat căpitanul Andrei Grecu.

El a mai declarat, pentru AGERPRES, că incendiul a fost declanşat de un scurtcircuit produs la bordul unuia dintre autocamioane.

,,Constatarea am făcut-o atât pe baza imaginilor furnizate de camera video din zonă, care relevă clar de unde au izbucnit flăcările, dar şi din cercetarea directă, în cursul căreia s-au găsit urmele unei instalaţii improvizate ce a dus la supraîncălzirea firelor electrice de la un casetofon", a precizat căpitanul Andrei Grecu.

În prezent, la faţa locului sunt în desfăşurare şi investigaţiile făcute de poliţişti.