Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod galben de ceaţă pentru judeţele Călăraşi, Brăila şi Ialomiţa, în timp ce judeţele Cluj, Bihor, Arad, Caraş-Severin, Suceava şi Neamţ sunt sub avertizare cod galben de vânt.

Codul galben de ceaţă emis pentru cele trei judeţe din sudul ţării este valabil până la ora 9.05. Vizibilitatea este redusă în Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi, local sub 200 de metri, în timp ce izolat scade sub 50 de metri.

Totodată, codul galben de vânt pentru judeţele Bihor, Arad şi Caraş-Severin este valabilă tot până la ora 9.05. Acolo sunt intensificări ale vântului care la rafală pot depăşi 60 - 70 de kilometri/oră.

În judeţele Neamţ şi Suceava, codul galben de vânt este în vigoare până la ora 12.10. Aici, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul bate cu peste 80-90 de kilometri/oră. 

De asemenea, este cod galben de vânt şi în judeţul Cluj, până la ora 14.00. Şi aici este vizată zona de munte, unde la altitudini de peste 1.700 m, vântul bate cu peste 80 - 90 de kilometri/oră.

viewscnt