Ministerul de Interne de la Riyad a anunţat că membru al familiei conducătoare Al-Saud a fost executat după ce a pledat vinovat pentru uciderea unui cetăţean saudit, transmite Agerpres.

Într-un comunicat, Ministerul de Interne a precizat că prinţul Turki Bin Saud Bin Turki Bin Saud Al-Kabir a fost executat pentru că a împuşcat mortal un cetăţean saudit în urma unei lupte colective. Execuţia a avut loc la Riyad.

Acest anunţ a stârnit reacţii mixte pe Twitter. „Aplicarea legii divine nu face nicio diferenţă între un prinţ şi un cetăţean simplu. Suntem cu toţii egali în această ţară”, a scris un internaut.

„Au trecut numai trei ani între crimă şi execuţie”, a menţionat avocatul Abderrahman al-Lahem, care a salutat „determinarea” autorităţilor de a aplica legea. Acesta spune că, în alte cazuri procesele au durat mult mai mult.

Familia regală Al-Saud a Arabiei Saudite numără mii de membri care poartă toţi, fără excepţie, titluri de prinţ şi prinţesă.

Aceasta a fost cea de-a 134-a execuţie în regat de la începutul anului, potrivit unui calcul realizat pe baza comunicatelor oficiale. În 2015, 153 de persoane au fost executate în Arabia Saudită, cele mai multe din ultimii 20 de ani, potrivit AFP. Arabia Saudită este a treia ţară cu cele mai multe execuţii, după Iran şi Pakistan, potrivit unui clasament al Amnesty International.

Digi 24