O nouă furtună tropicală formată în Oceanul Atlantic, cu numele Nicole, s-a intensificat până la statutul de uragan şi se apropie de Bermude cu vânturi maxime de 130 km/h şi o viteză de 7 km/h, a anunţat Centrul naţional de monitorizare a uraganelor din Statele Unite ale Americii (NHC) marţi seara, informează agenţia EFE.

Se aşteaptă ca Nicole să ajungă în Bermude miercuri seara şi să depăşească regiunea joi dimineaţa. Oamenii de ştiinţă de la NHC, cu sediul în Miami, prognozează o "intensificare suplimentară" a furtunii în următoarele ore, ajungând să aibă o forţă deosebită miercuri seara, cu vânturi de 178 km/h. Nicole poate provoca ploi abundente şi valuri periculoase.

 În acest context, Agenţia spaţială americană NASA a decis marţi să amâne lansarea unei misiuni de aprovizionare spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) de teamă că furtuna tropicală Nicole formată în Oceanul Atlantic ar putea lovi o parte importantă a infrastructurii organizaţiei din Bermude.

Nava spaţială orbitală ATK Cygnus, folosită pentru a transporta materiale şi provizii pe ISS, avea lansarea programată pentru joi, dar a fost amânată pentru duminică seara cel mai devreme, informează agenţia DPA.

Deşi lansarea va avea loc în statul american Virginia, o staţie de urmărire aflată pe Insulele Bermude oferă un sprijin crucial pentru misiune. "Staţia de urmărire din Bermude oferă sprijin în urmărirea, telemetria şi încheierea zborului", a explicat NASA într-un comunicat.

Sâmbătă, agenţia spaţială americană a difuzat imagini ale Centrului său spaţial Kennedy din Florida, după trecerea uraganului Matthew, precizând că prejudiciile cauzate de acesta au fost relativ minore.

În acest sezon de uragane atlantice s-au format 14 furtuni tropicale, dintre care şase au devenit uragane (Alex, Earl, Gaston, Hermine, Mathew şi Nicole).

AGERPRES