Viceprimarul Dan Darabonţ (PSD) a declarat, luni, că Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) se află într-o situaţie de avarie, inclusiv în imposibilitatea de a plăti salariile, astfel că liderii grupurilor din Consiliul General se întâlnesc cu prefectul Paul Petrovan la ora 14.00.

Dan Darabont a arătat că PMB a ajuns într-o situaţie de avarie deoarece nu există ordonator principal de credite, nu există nici director economic, deci nimeni nu poate să semneze pentru o sumă mai mare de un milion de lei.

"Pe termen foarte scurt, zilele acestea, trebuie să se plătească salariile, atât ale funcţionarilor din primărie, cât şi pentru angajaţii RATB şi RADET. Deci discutăm despre peste 20.000 de persoane. Multe dintre aceste 20.000 de familii se bazează pe acest salariu ca unică sursă de venit. Deci trebuie urgent să găsim o soluţie pentru conducerea executivă a primăriei şi pentru delegarea tuturor atribuţiilor şi obligaţiile aferente", a spus Dan Darabonţ.

Acesta a precizat că, pentru luni, la ora 14.00, este stabiltă o întâlnire a liderilor grupurilor politice din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) cu prefectul Capitalei, Paul Petrovan, în care se va căuta o soluţie rapidă pentru a putea fi convocat CGMB, care să desemneze, conform legii, pe unul dintre viceprimari pentru a asigura interimatul.

Viceprimarul a explicat că doar Consiliul General este cel care poate scoate municipalitatea din impas printr-o hotărâre de delegare de competenţă.

În întâlnirea de la ora 14.00, ar urma să se stabilească un calendar de lucru pentru această săptămână care să includă inclusiv plenul CGMB, în care să se voteze conducerea executivă a primăriei.

Întrebat dacă are mai multe şanse el sau viceprimarul Cornel Pieptea, Darabonţ a spus că trebuie lăsată "orice aroganţă politicianistă" pentru că principaul obiectiv trebuie să fie organizarea pentru a putea trece cu bine de lunile de iarnă.

Darabonţ a amintit că PSD este minoritar în CGMB, având doar 13 consilieri din totalul de 54.