Conflictul armat din Siria, în care sunt implicate mai multe state, pe cel puţin trei fronturi, escalandează periculos, cu un conflict direct între coaliţia condusă de SUA şi forţele guvernamentale siriene sprijinite de Rusia.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului anunţă luni dimineaţa că o lovitură aeriană despre care se crede că a fost realizată de coaliţia condusă de SUA a ucis trei militari din provincia Deir al Zor, controlată în mare parte de Statul Islamic, potrivit HotNews.ro, care citează agenţia Reuters. O sursă apropiată de guvernul sirian a confirmat lovitura şi a spus că au fost victime şi vehicule distruse.

Observatorul a spus că lovitură aeriană a afectat o parte a taberei militare Aeqa - din apropierea oraşului Ayyash, în vestul provinciei Deir al Zor - şi a rănit 14 militari, primul incident de acest fel de când coaliţia a început să bombardeze Statul Islamic în Siria.

Provincia Deir al Zor leagă capitala de facto a Statului Islamic, Raqqa, cu teritoriul controlat de grupare în Irak, iar câmpurile petroliere de aici sunt o sursă majoră de venit pentru SI.