Direcţia Permise din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a anunţat joi că doi angajaţi ai instituţiei au fost sancţionaţi cu mustrare scrisă ca urmare a cercetărilor demarate după ce preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi-a luat permisul de conducere, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

"După efectuarea verificărilor cu privire la existenţa sau inexistenţa abaterii disciplinare şi a vinovăţiei lucrătorilor implicaţi, comisia de cercetare disciplinară a stabilit că faptele a doi dintre lucrători, unul cu funcţie de conducere şi unul cu funcţie de execuţie, constituie abatere disciplinară", se arată în comunicatul Direcţiei Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV).

Drept urmare, cei doi au fost sancţionaţi cu "mustrare scrisă" pentru "intervenţia pentru influenţarea soluţionării unor cereri privind satisfacerea intereselor oricărei persoane".

Cercetarea disciplinară a fost declanşată după ce, la începutul lunii august, presa a relatat că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a mers la DRPCIV, evitând coada, să îşi preschimbe permisul auto.

Ulterior, mai mulţi angajaţi ai Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor au fost cercetaţi administrativ de Ministerul Afacerilor Interne în legătură cu acest caz.

Tăriceanu a explicat, la acea dată, că a vorbit cu cei de la permise să meargă înainte de începerea programului ca să nu facă "un gest ostentativ de a trece prin faţă".

"Nu îmi imaginez că o să fiu în asentimentul tuturor. (...) Există în orice stat câteva funcţii importante unde oamenii au fost aleşi ca să reprezinte într-un fel statul şi să se dedice în principal problemelor societăţii şi comunităţilor. Asta trebuie să fie preocuparea lor principală. Nu statul la coadă. Sigur că există şi posibilitatea să stăm la coadă la permise, la cumpărat flori, la alte acţiuni. Din acest motiv în toate ţările pentru cei care ocupă anumite poziţii înalte se găsesc din punct de vedere legal anumite pârghii prin care li se permite să îşi dedice majoritatea timpului în interesul ţării şi al societăţii şi nu să stai (la coadă — n.r.). Până la urmă, nu e nimic înjositor, dar e o problemă de gestiune a timpului", a afirmat Tăriceanu.