Guvernul intenţionează să interzică, pe o perioadă limitată, exporturile de orice fel de masă lemnoasă, procedura fiind deja pregătită printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă care a fost însă blocat în discuţii la Ministerul Justiţiei, a anunţat, miercuri, premierul Victor Ponta.

În şedinţa de miercuri a Guvernului, Victor Ponta a cerut reprezentanţilor Ministerului Justiţiei să găsească o soluţie juridică până săptămâna viitoare, avertizându-i că, în caz contrar, îşi pot găsi de lucru „în altă parte”, relatează Mediafax.

Decizia Guvernului vine în contextul disputelor pe marginea Codului silvic şi a protestelor care au avut loc în weekend în mai multe oraşe din ţară pe tema defrişărilor. 

Proiectul de modificare a Codului silvic, iniţiat în vara anului de 125 de parlamentari PSD, a fost retrimis la examinare Parlamentului de către preşedintele Klaus Iohannis. Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor, forul decisional, au respins marţi cererea de reexaminare a legii, după ce Senatul o adoptase în aceeaşi formă.

La sfârşitul săptămânii trecute, în mai multe localităţi au fost organizate proteste pe tema defrişărilor. Preşedintele Klaus Ihannis a decis să discute problema în următoarea şedinţă a CSAT.

DIGI 24