Ancheta internaţională cu privire la doborârea avionului Malaysia Airlines în estul Ucrainei va fi extinsă cu nouă luni, până în 15 august 2015, informează DPA.

Anunţul a fost făcut de ministrul australian de justiţie, Michael Keenan, care a declarat că echipa comună de anchetă formată din experţi din Olanda, Australia, Belgia şi Malaezia a stabilit să-şi continue activitatea până la 15 august.

Avionul Boeing 777 zbura pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur când a fost doborât în regiunea Doneţk din estul Ucrainei la 17 iulie. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul avionului şi-au pierdut viaţa. Dintre acestea, 196 erau din Olanda, 43 din Malaezia şi 38 din Australia.

Echipa internaţională de experţi, condusă de Olanda, a avut acces limitat la locul prăbuşirii, aflat într-o zonă de conflict între armata ucraineană şi separatiştii proruşi. Cele două părţi s-au acuzat reciproc de doborârea avionului.

În luna septembrie, experţii au precizat într-un raport preliminar că a descoperit că avionul s-a dezintegrat în zbor după ce a fost lovit de un ”număr mare de obiecte cu puternică încărcătură de energie”, dar nu a stabilit cine sunt vinovaţii.