Traficul feroviar în jurul regiunii Frankfurt a fost perturbat uşor, sâmbătă dimineaţa, după descoperirea unei bombe din al Doilea Război Mondial, potrivit poliţiei şi căilor ferate germane.

"Linia feroviară din apropiere de locul unde a fost descoperită bomba a fost închisă parţial din motive de securitate timp de două ore, sâmbătă dimineaţă", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Dezgropată în timpul lucrărilor, bomba, fără detonator, a fost luată de poliţişti, care nu au considerat util să evacueze locuitorii din zonele învecinate, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Unele trenuri au fost deturnate din drum, ceea ce a condus la întârzieri atât pe liniile ferate de la periferie, cât şi în traficul regional şi naţional din jurul Frankfurtului, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Deutsche Bahn, compania germană de căi ferate.

La peste 60 de ani de la încheierea războiului, teritoriul german este în continuare presărat cu bombe neexplodate, vestigii ale intenselor campanii de bombardament ale aliaţilor asupra Germaniei naziste, care sunt periodic scoase la lumină, mai ales prin şantierele de construcţii.