Tribunalul Bucureşti a decis marţi condamnarea omului de afaceri Ovidiu Tender la 11 ani şi patru luni închisoare, iar a lui Marian Iancu la 13 ani şi opt luni de detenţie în dosarul RAFO-Carom.

Instanţa a mai decis plata în solidar de către inculpaţi a sumei de 1.388.282.035.175 lei vechi către SC Carom SA şi de asemenea menţinerea sechestrului asigurator.

În dosar, Ovidiu Tender a fost trimis în judecată pentru înşelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei, în formă calificată şi continuată, constituirea şi apartenenţa la un grup de crimă organizată, spălare de bani şi spălare de bani în formă continuată.

La rândul său, Marian Iancu este acuzat de complicitate la înşelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei în formă calificată şi continuată, constituirea şi apartenenţa la un grup de criminalitate organizată şi spălare de bani în formă continuată.

Dosarul RAFO-Carom este unul dintre cele mai lungi procese din istoria justiţiei din România, fiind trimis la instanţă în august 2006.

Rechizitoriul a fost întocmit de Alina Bica, pe atunci procuror şef birou la DIICOT.

Pe 23 august 2006, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Ovidiu Tender şi Marian Iancu, alături de Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Găureanu şi Bogdan Sălăjan.

Procurorii susţin că aceştia au constituit un grup de criminalitate organizată în vederea obţinerii de fonduri financiare frauduloase, a căror sursă urma a fi disimulată prin încheierea unor contracte comerciale nelegale.