Poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează percheziţii la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi la sediul şi punctele de lucru a firmei care a livrat echipament sportiv lotului olimpic al României prezent la Rio, potrivit b1.ro.

Anchetatorii caută documentele semnate între forul olimpic şi firma de echipament sportiv şi vor fi ridicate şi mai multe echipamente ale firmei respective despre care s-a arătat că sunt contrafăctute.

"Din primele cercetări a rezultat că firma în cauză ar fi încheiat şi derulat relaţii contractuale cu autorităţi contractante din domeniul activităţilor sportive, furnizând echipamente sportive susceptibile a fi contrafăcute. Cercetările sunt continuate pentru comiterea infracţiunilor de contrafacere a unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, sub supravegherea parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti", se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Un întreg scandal a izbucnit în legătură cu echipamentul României la Jocurile Olimpice după ce acesta s-a deteriorat foarte uşor, iar sportivii s-au plâns de calitatea acestuia.

Firma care a încheiat contracte cu COSR pentru furnizarea de echipament a livrat produse de proastă calitate, lucru recunoscut chiar de un reprezentat al companiei