Execuţia unei femei din Iran, condamnată la moarte prin spânzurare în 2009 pentru uciderea celui care a încercat să o violeze, a fost amânată de autorităţile iraniene în ultima clipă, scrie independent.co.uk, care citează surse din cadrul Amnesty International.

Reyhaneh Jabbari, în vârstă de 26 de ani, a fost arestată în 2007 pentru uciderea lui Morteza Abdolali Sarbandi, fost angajat al Ministerului Informaţiilor din Iran. Potrivit declaraţiilor tinerei, bărbatul ar fi încercat să o violeze, după ce a drogat-o.

Reyhaneh a fost condamnată la moarte de o instanţă din Teheran în 2009, iar verdictul a fost confirmat de Curtea Suprema a Iranului.

Cazul tinerei a atras proteste internaţionale, iar o petiţie pentru eliberarea ei a adunat peste 190.000 de semnături

Organizatia Amnesty International a afirmat că mama lui tinerei, Shole Paravan, ar fi postat luni pe Facebook un mesaj prin care autorităţile închisorii i-au transmis să vină pentru a ridica trupul fiicei sale.

În postarea de pe Facebook, Shole Paravan spune şi că fiica ei i-a transmis un ultim mesaj din închisoare: "Am mâinile legate şi o maşină aşteaptă afară ca să ma ducă la executie".

Execuţia a fost însă amânată pentru zece zile, fără o explicaţie din partea autorităţilor, a afirmat Amnesty International.