Judecata în cazul Alinei Bica începe astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Avocata acesteia susţine că infracţiunea de abuz în serviciu, pentru care fosta şefă DIICOT este acuzată după despăgubirea dată pentru un teren supraevaluat din Capitală, este neclară.

De altfel, în acest dosar este implicat şi fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, care nu a fost însă audiat până acum de procurori, spune avocata Alinei Bica.

Omul de afaceri este acuzat că ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni pe lângă membrii ANRP din care făcea parte şi Alina Bica.

Cocoş ar fi cerut acesti bani pentru a obţine o soluţie favorabilă în dosarul în care Gheorghe Stelian cerea despăgubiri pentru terenul supraevaluat cu 61 de milioane de euro.

Fosta şefă DIICOT a fost ridicată de pe stradă în data de 20 noiembrie de procurorii anticorupţie şi dusă la audieri de unde a fost scoasă în cătuşe, în stare de reţinere. Alături de ea au ajuns la arestul central Lăcrămioara Alexandru, Dragoş Bogdan şi Oana Vasilescu, foşti membri ai comisiei de stabilire a despăgubirilor din cadrul ANRP. Cu toţii au fost propuşi spre arestare preventivă Dosarul a fost trimis în judecată la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie, iar alte 14 cauze au fost disjunse.