Poliţia germană a arestat miercuri un algerian de 19 ani care a provocat panică în oraşul Bremen, din nord-vestul Germaniei, după ce a strigat “Vă voi arunca în aer”, relatează Reuters.

Poliţia federală l-a reţinut pe tânărul solicitant de azil în gara centrală din Bremen, după operaţiuni de căutare care au durat câteva ore. La un moment dat, forţele de ordine au evacuat un mall din oraş, unde fusese reperat suspectul.

Potrivit forţelor de ordine, tânărul se află în custodia autorităţilor de câteva zile pentru furturi. El şi-a exprimat susţinerea pentru organizaţia teroristă Stat Islamic şi pentru atacatorul care a ucis nouă persoane la un mall din Munchen, vineri, dar nu pare să aibă alte legături cu islamismul.

El a fost transferat la o clinică psihiatrică după ce a încercat să îşi facă rău de mai multe ori. Autorităţile au constatat că bărbatul consumase droguri şi reprezenta un pericol atât pentru el, cât şi pentru cei din jur.

Aceasta este a doua alarmă de securitate care a zguduit miercuri statul german, după ce o valiză cu tuburi de spray a explodat în apropierea unui Birou pentru Migranţi şi Refugiaţi din Zirndorf, o localitate situată la nouă kilometri de Nurenberg.

Nicio persoană nu a fost rănită în acest incident, iar autorităţile au concluzionat că explozia a fost provocat de presiunea din tuburile de spray.