Autorităţile din Turcia au reţinut 1563 de membri ai forţelor armate din întreaga ţară, în urma tentativei de lovitură de stat care s-a desfăşurat în cursul nopţii. Potrivit unui oficial, soldaţii au încercat să folosească tancuri şi elicoptere de atac pentru a răsturna guvernul.

Numărul deceselor provocate de tentativa de lovitură de stat din Turcia a crescut la 90, numărul răniţilor a ajuns la 1154, iar 1563 de persoane au fost arestate.

Tensiunea continuă totuşi în Turcia. Chiar dacă forţele loiale guvernului au preluat din nou controlul asupra unor comandamente, mici grupuri de soldaţi rebeli încă opun rezistenţă şi unii controlează elicoptere militare, a declarat sâmbătă un oficial turc cu rang înalt. 

În schimb, soldaţii pucişti nu mai controlează niciun avion, iar elicoperele pe care le mai folosesc vor fi puse la sol cât de curând, a spus oficialul citat de Reuters. 

Atacurile asupra Parlamentului şi Palatului Prezidenţial au încetat în mare parte.

Un alt oficial a declarat că 29 de colonei şi cinci generali au fost demişi din funcţii, în urma tentativei de lovitură de stat.

Digi 24