Cel puţin patru persoane au murit, iar alte 36 au fost rănite sâmbătă, în oraşul kenyan Nairobi, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv asupra unui autobuz, acesta fiind al patrulea atac în Kenya, în ultimele cinci zile, relatează AFP.

Aceste atacuri, care au loc în săptămâna celebrării a 50 de ani de la proclamarea independenţei Kenyei, s-au soldat, îndepând de marţi, cu 13 morţi şi nu au fost revendicate până în prezent.

Potrivit poliţiei, autobuzul venea din cartierul Eastleigh, populat în majoritate de somalezi sau de kenyeni de etnie somaleză.

"Încercăm să stabilim dacă explozia a fost cauzată de o grenadă sau de o bombă. De asemenea, vrem să stabilim dacă atacatorul se afla în vehicul (în momentul exploziei) sau a aruncat dispozitivul său exploziv", a declarat sâmbătă şeful poliţiei din Nairobi, Benson Kibue.

Atacurile s-au multiplicat în Kenya, după ce Nairobi a trimis trupe în sudul Somaliei, în octombrie 2011, pentru a lupta împotriva islamiştilor shebab.

Cel mai sângeros atac a avut loc la 21 septembrie, când un comando al-Shabab a ocupat centrul comercial Westgate din Nairobi, 67 de persoane fiind atunci ucise.