Câteva zeci de poliţişti de la Brigda Rutieră a Capitalei au organizat, luni dimineaţa, o acţiune pentru verificarea condiţiilor în care se desfăşoară excursiile organizate pentru copii la început de vacanţă. Unul dintre şoferii verificaţi avea o alcoolemie de 0,39 mg/litru în aerul expirat, aproape de limita de la care se declanşează cercetarea penală, informează News.ro.

Şoferul prins de poliţişti luni dimineaţa urma să conducă un autocar plin de copii preşcolari de la Grădiniţa "Bob de Grâu" din Bucureşti către Bran.

Bărbatul, care se numeşte Marian Petruş Terciu are 53 de ani, din Braşov, s-a ales cu o amendă de 1.125 de lei şi i s-a suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru 90 de zile, anunţă Poliţia Capitalei. El va trebui să dea un examen de siguranţă rutieră, în caz contrar reţinerea permisului de conducere fiind pentru o perioadă de 120 de zile.

Alcoolemia de 0,39 mg/litru în aerul expirat este apropiată de limita de la care se deschide un dosar penal. Potrivit Codului Rutier, de la 0,4 mg/litru în aerul expirat fapta este cercetată drept infracţiune.

Călătoria preşcolarilor a continuat cu acelaşi autocar, însă a fost înlocuit şoferul.

Poliţiştii spun că astfel de acţiuni vor mai continua în zilele vacanţei de vară, urmând să fie verificate punctele de întâlnire ale copiilor pentru îmbarcarea în microbuze şi autocare, dar vor fi controale şi pe traseele către zonele turistice.