Poliţiştii clujeni l-au reţinut pentru 24 de ore pe un bărbat care a lovit un tânăr ce i-a atras atenţia unei femei că o persoană încearcă să îi fure din geantă, scena fiind surprinsă de camerele de supraveghere din magazinul în care s-a produs incidentul.

Potrivit informaţiilor obţinute de către poliţişti, un cetăţean ar fi atenţionat o femeie că bărbatul de alături ar fi încercat să îi sustragă bunuri. Ca urmare a acestui fapt, bărbatul în cauză a devenit recalcitrant, agresându-l pe tânăr care a încercat să fugă într-un alt magazin pentru a se ascunde de furia agresorului.

Pe imaginile surprinse de camera de supraveghere din magazin şi postate pe internet se poate observa cum victima încearcă să îi blocheze agresorului intrarea, după care este urmărit printre rafturi, iar la casa de marcat, sub privirile casieriţei, este lovit de către bărbatul respectiv.

Bărbatul în vârstă de 26 de ani, din localitatea clujeană Sânpaul, a fost identificat în cursul nopţii de sâmbătă spre dumnică şi reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de loviri şi alte violenţe, dar şi de tulburarea liniştii şi ordinii publice.

"În urma imaginilor apărute în presă, în care un cetăţean cu spirit civic este agresat de către un bărbat bănuit de comiterea unei tentative de furt, faptă de natură a stârni indignarea celor din jur, poliţiştii clujeni s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.