Şase tineri din Bucureşti sunt cercetaţi pentru trafic de droguri, patru dintre ei fiind prinşi de poliţişti în timp ce transportau cu o maşină 321 de grame de cocaină şi 2.481 de comprimate de ecstasy, iar trei au fost arestaţi, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, preluat de MEDIAFAX.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti, împreună cu cei de la BCCO Piteşti şi procurorii DIICOT au organizat, joi, o acţiune, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de risc.

Astfel, poliţiştii şi procurorii au surprins în flagrant delict patru dintre membrii grupării,  în timp ce tranportau cu autoturismul 321 de grame de cocaină, în valoare de 13.000 de euro şi 2.481 de comprimate de ecstasy, în valoare de 25.000 de euro, care fuseseră recent introduse în ţară pe cale rutieră.

Ulterior, poliţiştii au efectuat o perchezitie la locuinţa unuia dintre cei în cauză, în Bucureşti, de unde au ridicat 400 de grame de cannabis, două cântare electronice, două comprimate XTC şi un gram de amfetamină.

Din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi procurat drogurile din Olanda, le-ar fi introdus în ţară pentru a le comercializa, în special în Bucureşti.

Şase persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani, din Bucureşti, sunt cercetate pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

Trei dintre tineri au fost prezentaţi magistraţilor Tribunalului Bucureşti care au dispus arestarea lor preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

La acţiune au participat şi jandarmi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.