Un cutremur de 4.7 a avut loc marţi seara. Seismul, iniţial cu magnitudine de 4.9, a fost simţit şi în Bucureşti şi a avut o replică de 2.8. La câteva ore, un cutremur de suprafaţă, cu magnitudine de 2.6, a avut loc şi în zona Galaţi.

Cutremurul din Vrancea a vut o replică de 2.8, anunţă infp.ro.

Seismul s-a produs la adancimea de 136 km si a avut magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter. Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de IV-V grade pe scara Mercalli, iar la Bucuresti de III-IV grade pe aceeasi scara.

Cutremurul a fost resimtit in mai multe orase din sudul si estul tarii; astfel, seismul a fost simtit la Iasi, Focsani, Galati, Tulcea, Giurgiu, Pitesti, Ploiesti si in alte orase, cu intensitati de III pana la IV grade pe scara Mercalli.

Este cel mai puternic seism produs dupa cutremurul moderat din dimineata zilei de 6 octombrie, produs la ora locala 4h37min la adancimea de 134 km, si care a avut magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter.
 

Din 23 septembrie, în zona comunelor Slobozia Conachi şi Schela din Galaţi au avut loc peste 200 de cutremure, cel mai afectat fiind satul Izvoarele.

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, peste 30 de cutremure au avut magnitudinea peste 2,5 grade pe scara Richter, iar cel mai puternic seism a avut 3,9 grade şi s-a produs în 29 septembrie.