În urma unui control al Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor a Municipiului Bucureşti s-a descoperit că unul dintre funcţionarii de la Direcţia Publică de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Sector 1 ar fi falsificat mai multe certificate de naştere, arată Primăria Sectorului 1.

Funcţionarul, în repetate rânduri ar fi primit, ilegal, cererile de la beneficiari în afara instituţiei, le soluţiona în interiorul instituţiei după care preda certificatele de naştere emise, tot ilegal, în afara Serviciului de Stare Civilă.

„La Direcţia Publică de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Sector 1 sunt suspiciuni că s-a săvârşit de către un funcţionar din cadrul instituţiei infracţiunea de fals în acte.  Acestea sunt concluziile preliminare ale unui control demarat la începutul lunii iunie la departamentul de Stare Civilă Sector 1 de către Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor a Municipiului Bucureşti. Este vorba despre un control ce priveşte gestiunea certificatelor de naştere ce se desfăşoară din trei în trei luni”, arată Primăria Sectorului 1. 

Oficialii Primăriei Sectorului 1 anunţă că vor sesiza „la nevoie” organele de cercetare penală.