Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi 22 sunt rănite după ce un autocar cu 25 de locuri în care se aflau şi copii a fost implicat într-un accident între Braşov şi Făgăraş. Vehiculul s-a răsturnat pe dealul de la Perşani. A fost declanşat planul roşu.

 Douăzeci de ambulanţe au plecat către spitale cu răniţi. În acest moment, toţi răniţii au fost transportaţi de la locul accidentului, a declarat la Digi24 prefectul judeţului. Şi copiii mai uşor răniţi au fost transportaţi către spitale pentru a li se face investigaţii.

Vehiculul avea 25 de locuri şi făcea o cursă de 800 de kilometri de la Iaşi la Arad.

Firma de transport susţine că în maşină erau 28 de copii, oricum mai mulţi decât numărul de locuri. Inspectoratul Şcolar avansează însă un număr mult mai mare!  

„ISJ a primit de la directorul Palatului Copiilor din Iaşi informaţiile despre accidentul grav petrecut la Braşov. Cu durere şi cu îngrijorare pentru cei implicaţi în accident, va transmitem că grupul din autocar era format din 34 de elevi şi 2 profesori de la Palatul Copiilor din Iaşi şi de la Colegiul Naţional de Artă O. Băncilă, componenţi ai ansamblului folcloric HORA, care se deplasau către Arad, pentru a participa la un festival internaţional de folclor al copiilor (17-19 iunie). Palatul Copiilor încheiase un contract cu transportatorul pentru această deplasare", se arată într-un comunicat de presă al ISJ Iaşi.

In captura pubicată de ziarul Libertatea se observă, în spatele autocarului răsturnat, semnul rutier de curbă periculoasă.