Baza din Kandahar a fost atacată cu rachete, duminică. Toţi civilii au fost evacuaţi şi adăpostiţi în buncăre. Atacul a avut loc în timpul vizitei premierului Victor Ponta, aflat acolo pentru ceremonia retragerii trupelor militare.

Premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea şi ministrul Apărării, Mircea Duşa au fost urcaţi în vehicule blindate şi transportaţi spre buncăre unde se află în acest moment. De asemenea, tot personalul civil a fost direcţionat în buncăre, pentru siguranţă.

Potrivit informaţiilor transmise de jurnaliştii de la faţa locului, toata lumea e în siguranţă, iar în foarte scurtă vreme va suna încetarea alarmei.

Racheta a fost trasă de un taliban. De altfel, talibanii încearcă să se apropie cât pot de mult de bază şi să o atace. Sunt atacuri care se întâmpla chiar şi de trei patru ori pe zi.

Potrivit jurnalistului Bogdan Chiriac, a fost încălcat un protocolul de siguranţă. În mod normal vizitele oficiale în zonele de conflict se anunţă publicului larg după plecarea oficialilor de la baza militară. În acest caz au fost transmise imagini live de către Antena3 de la eveniment.

Racheta trasă a fost de calibru 107 milimetri, de provenienţă chineză, cel mai probabil.

SURSA: stiripesurse.ro şi Antena3.ro