Un autotren încărcat cu butelii a luat foc, vineri, în localitatea Mihăileşti din judeţul Buzău, circulaţia fiind oprită pe DN 2, între Urziceni şi Buzău. Mai multe butelii au explodat, potrivit ISU Buzău. În mai 2004, în aceeaşi localitate a explodat un camion încărcat cu azotat de amoniu, iar 18 persoane au murit, alte 13 fiind rănite.

Incendiul a fost stins, pompierii intervenind în continuare pentru a răci resturile autotrenului şi buteliile rămase. Acolo au ajuns procurori şi criminalişti, care fac măsurători şi cercetări, astfel că traficul este restricţionat în continuare.

Primarul din Mihăileşti, Dorinel Petre, a declarat că incendiul a fost stins, iar în zonă au venit prefectul judeţului Buzău, George Sava, şi doi procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, însoţiti de echipe de criminalişti.

La locul incendiului au loc măsurători şi cercetări, astfel că accesul este restricţionat în continuare.

Primarul a spus că au fost evacuate apoximativ 30 de case şi că buteliile care au explodat nu au creat pagube. Totuşi, au fost afectate un gard, pe o lungime de 50 de metri, în zona incendiului, şi reţeaua de electricitate.

În prezent, locuitorii din casele aflate pe marginea DN 2, în Mihăileşti, nu au electricitate, restul comunei fiind alimentată separat. Fostul primar al comunei Mihăileşti Stan Stan a povestit că incendiul a pornit la o roată a camionului, că şoferul a coborât şi a încercat să stingă focul cu un extinctor, fără succes. El a spus că acolo au mai oprit două camioane, iar şoferii au ajutat la stingerea focului, însă nu s-a reuşit şi au fost anunţaţi pompierii.

În 24 mai 2004, la ora 5:50 în aceeaşi localitate, un camion care transporta azotat de amoniu a fost implicat într-un accident, explozia care a urmat soldându-se cu moartea a 18 persoane şi cu rănirea gravă a altor 13.

SURSA News.ro

FOTO. News.ro