Optsprezece poliţişti de frontieră, între care şeful Punctului de Trecere a Frontierei Moraviţa şi un şef de tură, şi opt suspecţi de contrabandă cu ţigări au fost reţinuţi, marţi seară, pentru 24 de ore, de către procurorii DIICOT Timişoara.

Anchetatorii spun că poliţiştii primeau sume de bani ca să sprijine reţelele de contrabandişti şi chiar îi ajutau pe urmăriţii international să iasă din ţară.

Poliţiştii de frontieră încălcau legea pentru orice "atenţie", de la 20 de lei până la 2.000 de euro, spun procurorii. Modul de operare era bine pus la punct şI totul se făcea cu acordul şefilor de tură şi chiar a şefului de la punctul de trecere, mai susţin anchetatorii.

„S-au constatat de asemenea activitati de contrabandă cu produse de lux, care erau introduse în România fără plata taxelor vamale. Banii erau colectaţi de fiecare agent de poliţie după care erau împărţiţi cu şeful ierarhic superior. De câte ori existau cazuri în care mai mulţi agenţi de poliţie nu căutau să cotizeze mai departe partea ce le revenea şefilor din punct, aceştia luau măsuri împotriva acestora”, declară Alex Florenţa, procuror-şef DIICOT Timiş.

Digi 24