Procurorii DNA fac marţi şapte percheziţii în Bucureşti, Ialomiţa şi Călăraşi, la firme şi la persoane suspectate că au falsificat acte pentru a obţine ilegal fonduri europene pentru agricultură, surse judiciare spunând că printre cei vizaţi este şi Ştefan Poienaru, patronul Agrofam Holding.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat de presă, că se fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene şi a unor infracţiuni de fals, comise în perioada 2007-2013.

În acest dosar, procurorii fac şapte percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că printre persoanele vizate în acest dosar ar fi şi Ştefan Poienaru, patronul Agrofam Holding Călăraşi, pentru un prejudiciu de 155.000 de euro.

Firma lui Ştefan Poienaru ar fi solicitat sprijin financiar pentru 5.000 de hectare, depunând în acest sens la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) acte false din care rezulta că vrea să modernizeze o exploataţie agricolă.

Direcţia Naţională Anticorupţie a fost sesizată în acest caz de către APIA, care a constatat nereguli în cererea de finanţare.

Ştefan Poienaru, administratorul Agrofam Holding din Feteşti, este unul dintre cei mai importanţi jucători agricoli după cifra de afaceri şi suprafaţa de teren exploatată. Grupul Agrofam a fost înfiinţat în urmă cu mai bine de 20 de ani. Firmele din grup cultivă cereale şi plante tehnice pe o suprafaţă de circa 25.000 de hectare, dar se ocupă şi de creşterea animalelor, comercializarea cerealelor, servicii agricole alimentare, financiare şi industriale.