Magistraţii din Marea Britanie au constatat că oamenii şi-au pierdut respectul faţă de jurământul pe care trebuie să îl rostească cu mâna pe Biblie înainte de a depune mărturie în tribunal. Ei au propus ca această practică să fie înlocuită.
Cuvântul „Dumnezeu" va fi scos complet din jurământ, care ar suna în felul următor: „Promit sincer să spun adevărul, tot adevărul şi nimic în afara adevărului şi înţeleg că dacă nu fac asta voi comite un delict pentru care voi fi pedepsit, poate chiar trimis la închisoare", anunţă presa britanică.
Ideea din spatele propunerii este că noul jurământ ar fi mai corect faţă de toată lumea şi ar fi mai uşor pentru cei care trebuie să depună mărturii să înţeleagă importanţa a ceea ce afirmă, scrie The Times.
Propunerea va fi dezbătută în această lună de către Asociaţia Magistraţilor şi dacă se va ajunge la un acord pentru înlocuirea jurământului pe Biblie, va fi trimisă pentru aprobarea Ministerului Justiţiei.
Liderii religioşi au criticat propunerea, pe care o consideră încă un pas spre distrugerea creştinismului în Marea Britanie.