Traficul se menţine aglomerat, luni seară, pe multe artere naţionale, şoferii circulând bară la bară pe Valea Prahovei, pe Valea Oltului, pe DN65, pe DN6 sau pe autostrada Bucureşti-Piteşti.

Potrivit unei situaţii transmise luni seară, la ora 18.00, de Centrul Infotrafic al Poliţiei Române, traficul rutier încă este intens pe DN1 Braşov - Bucureşti. De la intrarea în Buşteni şi până la limita cu judeţul Braşov, la ieşirea din Sinaia către Posada, dar şi la Comarnic, se circulă în coloană pe sensul de mers către Bucureşti, pe unele porţiuni cu viteză normală, iar pe altele cu viteză redusă. În sens opus, numărul de autovehicule a mai scăzut.

Pe DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti autovehiculele circulă cu viteză ceva mai redusă în apropiere de Măneciu, în zona unor lucrări (unde se circulă pe o bandă, alternativ, semaforizat), şi pe segmentul Gura Vitioarei - Coada Malului (judeţul Prahova).

În acest moment, cel mai greu se circulă pe DN65 Slatina - Piteşti, între localităţile Coloneşti (judeţul Olt) şi Albota (judeţul Argeş), dar şi pe DN6 Alexandria - Bucureşti, de la Vităneşti până în Drăgăneşti-Vlaşca (judeţul Teleorman) şi între localităţile Naipu şi Mihăileşti (judeţul Giurgiu).

De asemenea, se circulă îngreunat pe DN7, la intrarea în localitatea argeşeană Bascov dinspre Râmnicu Vâlcea, pentru că mulţi şoferi încetinesc mai mult decât este necesar sau chiar opresc la o trecere la nivel cu o cale ferată închisă (la Valea Ursului). În plus, în zonă se desfăşoară o sărbătoare locală.

Pe DN7(E81) Râmnicu Vâlcea - Sibiu, între localităţile Câinenii Mici (judeţul Vâlcea) şi Lazaret (judeţul Sibiu), la kilometrul 237+051 de metri, până în data de 15 iulie au loc lucrări de reparaţii la pasajul rutier amenajat peste calea ferată (pasajul Râu Vadului). Circulaţia este deviată pe un drum lateral, pe care se află o trecere la nivel cu calea ferată.

În judeţul Vâlcea, pe Valea Oltului, până în 30 iunie, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulaţia rutieră pe DN7 se desfăşoară restricţionat, pe o bandă, alternativ, pe sectorul kilometric 200+615 – 200+815 metri. În zona de lucru de la Râu Vadului se circulă uşor îngreunat, dar la Cârligu Mic şi la Căciulata sunt coloane de autovehicule în ambele sensuri.    

În judeţul Ialomiţa, pe DN2(E85), înainte de intersecţia cu sens giratoriu de la Urziceni (cu DN1D şi str.1918), s-au format coloane pe sensul de mers către Bucureşti. La fel şi pe DN21, în judeţul Călăraşi, la intrarea în localitatea Drajna Nouă dinspre Slobozia, din cauza trecerii la nivel cu calea ferată, după lăsarea barierelor.

În judeţul Constanţa, coloană există pe DN39, la Agigea. 

Sursa citată mai precizează că pe autostrada A1, la intrarea în Bucureşti dinspre Piteşti, viteza scade până la 50 de kilometri la oră şi se circulă în coloană.

Luni, traficul a fost extrem de aglomerat şi la Vama Veche, pe sensul de intrare în ţară, unde timpul mediu de aşteptare, înainte de control, a depăşit o oră. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră spuneau că, după ora 12.00, s-a aglomerat foarte mult, astfel încât a fost nevoie ca din cele patru artere - două pe intrare, două pe ieşire - trei artere să fie le destinate celor care intră în ţară. Poliţia de Frontieră le-a recomandat celor care se întorc din Bulgaria să folosească şi intrarea prin punctul de control de la Negru Vodă, dar şi pe cel din Giurgiu, unde podul Giurgiu-Ruse este deschis şi se poate circula pe ambele benzi.