Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov va fi plasat în arest la domiciliu, au decis, joi seară, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, hotărârea nefiind definitivă. Judecătorii de la instanţa supremă au decis ca Vâlcov să fie cercetat în arest la domiciliu, începând de joi până în 24 aprilie.

Darius Vâlcov a aflat că va fi arestat la domiciliu, după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere, el aşteptând decizia instanţei acasă.

Fostul ministru al Finanţelor a stat în Arestul Poliţiei începând de miercuri seara până joi, la ora 13.00, când a fost adus la ICCJ. După aproximativ cinci ore petrecute în sala de judecată, unde au fost dezbateri pe marginea propunerii DNA de arestare preventivă a lui Vâlcov, fostul ministru a părăsit sediul instanţei supreme.

Darius Vâlcov a fost încarcerat după ce Senatul a avizat cererea DNA de reţinere şi arestare a sa.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl acuză pe Darius Vâlcov de trafic de influenţă, după ce el ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la sută din sumele încasate.

În acelaşi dosar, DNA a cerut Senatului un nou aviz, marţi, pentru arestarea lui Vâlcov, acesta fiind suspectat şi că a folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură. Procurorii susţin că aceste firme erau deţinute de Vâlcov, dar erau administrate prin interpuşi.

Potrivit DNA, Darius Vâlcov ar fi obţinut, astfel, mai multe bunuri, între care trei lingouri de aur, care cântăresc în total trei kilograme, un tablou cu ramă aurie, inscripţionat Renoir, un tablou inscripţionat Jean Cocteau şi o pictură pe lemn, inscripţionată Aurel Acasandrei, precum şi sumele de 90.000 de dolari şi 1.323.850 de lei. Anchetatorii susţin că banii şi bunurile au fost depozitate într-un seif.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că seiful în se afla în casa deputatului PSD Daniel Bărbulescu, prieten al fostului ministru al Finanţelor.

Această a doua cerere formulată de DNA în cazul lui Vâlcov va intra în perioada următoare în circuitul parlamentar.