Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei este audiat, la această oră, de poliţiştii bucureşteni, la Spitalul Marie Curie, fiind suspectat că a făcut experimente neautorizate pe copii şi că a luat mită, potrivit unor surse din Poliţie. În acest caz se desfăşoară cinci percheziţii, care vizează domiciliul medicului şi Spitalul Marie Curie.

Pe numele chirurgului Gheorghe Burnei au fost deschise două dosare distincte, intrumentate însă de acelaşi procuror, au precizat sursele citate.

Unul dintre dosare a fost deschis în urmă cu aproximativ două luni, pentru luare de mită, după ce părinţii unuia dintre copiii operaţi de medic au făcut un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie. Anchetatorii l-au supravegheat pe medic şi au constatat că el cerea sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro, pentru o o operaţie, au mai arătat sursele.

Al doilea dosar al lui Gheorghe Burnei este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi vizează acuzaţii de vătămare corporală gravă şi tentativă de omor, potrivit surselor citate.

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei a fost ridicat, sâmbătă dimineaţă, de poliţişti şi dus la Spitalul Marie Curie, pentru a asista la una dintre cele cinci percheziţii care au loc în acest caz. O altă percheziţie a avut loc acasă la medic.

În urma experimentelor făcute de medic, mai mulţi copii ar fi avut de suferit, potrivit aceloraşi surse.

Cu câteva zile în urmă, în 6 decembrie, Casa Jurnalistului a prezentat cazul unei fete, care, în urma a 11 operaţii efectuate de Gheorghe Burnei, de-abia se mai poate da jos din pat, după ce medicul i-ar fi implantat un dispozitiv ceramic neomologat.