Cel puţin 34 de militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic au murit într-o ofensivă a forţelor turce în nordul Siriei ca reacţie la atacurile cu rachete lansate din această zonă de militanţi islamişti asupra oraşului turc Kilis de la frontiera turco-siriană, susţine armata turcă, potrivit Reuters.

În atacurile de duminică, armata turcă susţine că a distrus şase autovehicule ale reţelei teroriste, precum şi cinci poziţii de atac.

Ofensiva este lansată de forţele turce ca urmare a atacurilor cu rachete lansate din nordul Siriei care au lovit oraşul Kilis din sudul Turciei, soldându-se cu zeci de răniţi.

Autorităţile turce dau vina pe militanţii reţelei Stat Islamic pentru atacuri, întrucât zona respectivă din nordul Siriei se află sub controlul grupării.

Mai multe rachete lansate de Turcia au lovit poziţii ale militanţilor islamişti la o distanţă de 12 kilometri sud de graniţa celor două state, iar alte patru drone care au decolat de la baza militară din Incirlik, sudul Turciei, au distrus alte poziţii, susţine armata turcă.

Mediafax