La multe dintre biserici, pompierii au asigurat echipaje fixe, formate din peste 2.000 de oameni, astfel încât să poată stinge un eventual incendiu înainte să se extindă. În total au fost 52 misiuni de stingere a incendiilor, 877 cazuri medicale SMURD şi cinci misiuni de descarcerare în cazul unor accidente.

Numărul intervenţiilor din sâmbăta mare şi noaptea de Înviere din 2016 este cu 21% mai mic faţă de anul trecut, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă remis agenţiei News.ro. În acest an au fost 52 misiuni de stingere a incendiilor, 877 de cazuri medicale ale echipajelor SMURD şi 5 misiuni de descarcerare în cazul unor accidente rutiere.

”În Noaptea de Înviere, peste 2.000 de salvatori au asigurat misiunile specifice în zonele în care au fost organizate evenimente publice de amploare, iar alţi 3.000 au fost la datorie pentru protecţia şi siguranţa cetăţenilor, în cazul producerii unor evenimente nedorite”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, pentru intervenţii rapide în cazul incendiilor sau accidentelor din zonele cele mai frecventate în această perioadă de români au fost mobilizate echipaje de pompieri pe autostrăzile A2 şi A4 astfel încât echipajele să ajungă la eventualele cazuri fără să mai străbată oraşele.