Un individ cu cetăţenie română în vârstă de 26 de ani a fost condamnat de un tribunal din Nantes la cinci ani de închisoare, acuzat că a comis 82 de spargeri cu ajutorul unor complici şi folosindu-se de maşini furate, în unsprezece departamente din vestul Franţei, în perioada ianuarie-februarie 2015.

O pedeapsă similară a primit şi complicele acestuia, D.P, în vârstă de 31 de ani, care a participat la 67 de spargeri. El a mai fost condamnat de opt ori în trecut pentru astfel de acţiuni, relatează RCA La Radio.

Alţi doi complici de naţionalitate română, în vârstă de 31 şi 26 de ani, au fost condamnaţi la optsprezece, respectiv douăzeci şi patru de luni de închisoare.

Cei patru bărbaţi au fost prinşi la vama de la Ancenis, în timp ce se întoarceau după o nouă serie de spargeri.

Eu au comis jafuri în farmacii din localităţile Thouars şi Saint-Ouen-des-Alleux, într-un magazin de pompe funebre din Château-Gontier, într-un cabinet veterinar din Retiers şi într-un magazin de bricolaj din Coëmes.

"Aceşti patru domni operau într-un ritm alert, cel mai adesea noaptea (...)", a spus procurorul general al Franţei. "Nu sunt aici pentru a judeca un clan, o naţiune sau o comunitate, dar ne aflăm în faţa unei realităţi, cea a bandelor adevărate, a căror singură preocupare este să îi jefuiască pe oameni", a adăugat acesta.

În departamentul Pays de la Loire, cei patru indivizi cu cetăţenie română au comis jafuri în localităţile Prinquiau, Saint-Mars-la-Jaille, Vritz şi La Chevallerais (Loire-Atlantique), Craon, Andouillé şi Château-Gontier (Mayenne).

În Bretania, ei au comis infracţiuni în localităţile Muzillac şi Theix (Morbihan), Saint-Jouan-de-l'Isle (Côtes d'Armor), Coësmes, Martigné-Ferchaud, Retiers, Saint-Ouen-des-Alleux, Saint-Etienne-en-Coglès şi Romagné.

Mediafax